Házi tojással, hagyományos módon készült száraz tészta, papírba csomagolva. Összetevők:tojás, búzaliszt Allergének: Tojás, glutén
Házi tojással, hagyományos módon készült száraz tészta, , papírba csomagolva. Összetevők:tojás, búzaliszt Allergének: Tojás, glutén
Különlegesen fanyar, élénkítő „zöld” ízvilágát keleti és afrikai fűszerek (ánizs, koriander) ellenpontozzák. Alapvetően az emésztésre hat, illetve a zsírbontásban segít. A menta illóolaja antibakteriális, illetve légzéskönnyítő.
ÁFONYÁS LASKAGOMBA PÁSTÉTOM. A kék áfonya és a gomba találkozása klasszikus sütemény fűszerekkel egy különleges kombináció. Az áfonya gyümölcsös és enyhén savanykás íze remekül kiegészíti a laskagomba ízét. Ez a két összetevő kellemesen harmonizál egymással. Vega, Vegán, Gluténmentes. Magas fehérje és magas élelmi rost tartalma alkalmassá teszi diétás étrend beillesztésébe. Fontos kiemelni, hogy a termék pálmazsír hozzáadása nélkül készül. Naptól és fagytól védett száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtve tárolandó. Összetevők:Laskagomba, hidegen sajtolt napraforgó étolaj, vöröshagyma, fekete áfonya, cukor 2%-nál kisebb mennyiségű összetevők: kukorica keményítő, víz, só, őrölt lenmag, fűszerek, aszkorbinsav.
Az akácméz az egyik legkedveltebb és legízletesebbnek tatott mézünk. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az akácméz színe szinte teljesen áttetsző, halványsárga, enyhe borostyán árnyalattal. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az íze kellemes, enyhén aromás, nem karakteres, ezért fogyasztása a mézzel ismerkedők számára ajánlható. Bár lassabban szívódik fel, de jól édesít, kiváló alternatíva a cukor helyett. Az akácméz nemcsak élvezeti céllal fogyasztható, hanem a legtöbb mézhez hasonlóan, miközben a nyálkahártyánkon lassan szabadul fel belőle a hidrogén-peroxid, elpusztítja a kórokozókat. Az immunrendszerre stimuláló hatással van. Gyulladáscsökkentő, nyugtatja az idegrendszert, ezért elalvás előtt jó választás. A természetgyógyászatban asztmás tünetekre, gyomor-, bél- máj- és vesepanaszokra is javasolják. Kis mennyiségben a 2-es típusú diabéteszesek édesítőszere lehet. (Fogyasztása előtt diabéteszesek mindenképp konzultáljanak orvosukkal.) A Magyarországon termelt akácméz különleges minősége miatt hungarikumnak számít. Fogyasztása minden formában lehetséges, önmagában, kenyérrel-vajjal, teában, sütés-főzéshez, müzli alkotórészként, stb. Magas fruktóz tartalma miatt a legtovább marad folyékony.
Az akácméz az egyik legkedveltebb és legízletesebbnek tatott mézünk. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az akácméz színe szinte teljesen áttetsző, halványsárga, enyhe borostyán árnyalattal. Magas fruktóztartalma miatt a legtovább marad folyékony. Az íze kellemes, enyhén aromás, nem karakteres, ezért fogyasztása a mézzel ismerkedők számára ajánlható. Bár lassabban szívódik fel, de jól édesít, kiváló alternatíva a cukor helyett. Az akácméz nemcsak élvezeti céllal fogyasztható, hanem a legtöbb mézhez hasonlóan, miközben a nyálkahártyánkon lassan szabadul fel belőle a hidrogén-peroxid, elpusztítja a kórokozókat. Az immunrendszerre stimuláló hatással van. Gyulladáscsökkentő, nyugtatja az idegrendszert, ezért elalvás előtt jó választás. A természetgyógyászatban asztmás tünetekre, gyomor-, bél- máj- és vesepanaszokra is javasolják. Kis mennyiségben a 2-es típusú diabéteszesek édesítőszere lehet. (Fogyasztása előtt diabéteszesek mindenképp konzultáljanak orvosukkal.) A Magyarországon termelt akácméz különleges minősége miatt hungarikumnak számít. Fogyasztása minden formában lehetséges, önmagában, kenyérrel-vajjal, teában, sütés-főzéshez, müzli alkotórészként, stb. Magas fruktóz tartalma miatt a legtovább marad folyékony.
Az akácméz már a 19. század óta az egyik legnépszerűbb mézfajta Magyarországon. Akác virágzása az időjárás függvényében május első heteire tehető. A növény általában 10 napig virágzik, de csak néhány nap tökéletes a nektárképződéshez. Ezeken a napokon milliónyi méh fáradtságos munkájától zsong az erdő. Nekik köszönhetjük, hogy a hungarikumként híres akácméz az asztalunkra kerülhet. Az akácméz a magas gyümölcscukor tartalom miatt sokáig folyékony marad, enyhe domináns íze miatt pedig kiváló édesítőszer teákba és süteményekbe. Gyógyászati szempontból kiváló köhögéscsillapító. Az akác virága sok nektárt és kevés pollent termel, ezért a virágporra érzékenyek is próbára tehetik ezt a mézfajtát. Erősíti az immunrendszert, méregtelenít, csökkenti a túlzott savképződést, gyógyítja a vérszegénységet.
A rómaiak a mézek királyaként emlegették a viziakácot vagy népies nevén gyalogakácot. Lila színű különleges virágzata ontja a narancssárga virágport, mely elsősorban a méhcsaládok fejlődéséhez elengedhetetlen. Az ámorakác méz egy nagyon összetett ízvilágú, karakteres ízű mézfajta, aki egyszer megkósolta, biztos beleszeret. Nem véletlen van a nevében is az ÁMOR szó is! Sok ásványi anyag található benne, flavanoidokban gazdag, erősíti a szívet, kiváló élettani hatású, magas vitamintartalmú. Elsősorban az érrendszer karbantartásában, ápolásában játszik szerepet, erősíti az immunrendszert.
Kovásszal és teljes őrlésű liszttel készült aprósütemények. Barack és málna lekváros ishler és linzer, saját, házi készítésű, tartósítószer mentes lekvárral töltve és magas minőségű cellebaut étcsokoládéval vagy fehércsokoládéval bevonva. A vegyes válogatásban az összes fajtából van megközelítőleg fajtánként 215-215 g (málnás fehércsokis, áfonyás fehércsokis, barack lekváros étcsokis ishler és barack lekváros linzer) Összetevők: Méz, tk. liszt, kovász, sütőpor/szódabikarbóna, étcsokoládé (75%), barack és erdeigy. lekvár, só, cukor, tojás, vanília, vaj, sertés zsír, málna lekvár, fehércsokoládé, zabtej, áfonya lekvár, dió.
Aszalt almaszirmok Készítette: Révész Diána kistermelő 6050 Lajosmizse, Bene tanya 160/B Rsz: 02 T 2816 Tel: +36 70 941 0823