Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Kivi

Szűrés
Új termékek
Csak új termékek
Allergének
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
sls-mentes
cukormentes
állatkísérlet mentes
vegán
pálmaolajmentes
parabénmentes
vegyszermentes
kíméletes termesztésből származó
bio
Adalékanyagmentes
Környezetbarát csomagolás
Szójamentes
Tartósítószermentes
GMO-mentes takarmányozás
Előrendelhető
További szűrők
Ár szerint
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2022-12-09
Rendelhető 2022-12-04-ig

Kivi - UTÓÉRŐ

A szedést követően még utóérik a gyümölcs! Azonnal nem ajánlott a fogyasztása. Hideg helyen tárolva akár hónapokig eláll, aki pedig egy kicsit siettetni akarja az érési folyamatot, zárt helyen, alma mellett tárolja, ugyanis az ezekből felszabaduló etilén hatására néhány nap alatt beérik a gyümölcs. Jellemzően akkor fogyasztható, ha állaga az érett őszibarackéhoz lesz hasonló. A kivi napjaink egyre népszerűbb terméke, nem véletlenül, hiszen rengeteg C-vitamint tartalmaz. A szőlőhöz hasonló kúszó cserje, mindenütt termelhető, ahol a szőlő is megél. Fagyérzékenysége a csemegeszőlőkével egyezik meg. Robosztus, erőteljes növekedésű, ujjnyi vastag hajtásokkal, tengernyi, kerek szőrös levelekkel, nagy, 3 cm átmérőjű hófehér virágokkal. Metszeni, permetezni nem kell, (nálam az ültetvény semmi féle vegyszert nem kap!) kapálni tilos. (Sekélyen lehet! én is kapálom!, ragyogóan növekszik! ) Nálunk is tökéletesen beérik, mivel utóérő gyümölcs. Terméseit az erősebb fagyok előtt szedjük le és utóérés után - amikor megpuhul (december elejétől, április végéig)- fogyaszthatjuk. Egy tő 800-1000 db-ot is képes teremni. A saját termésű kivink sokkal édesebb és kellemesebb ízű, mint a boltban vásárolt, mivel érettebben szedjük le. Az ültetést követő harmadik évben fordul termőre.  

1177 Ft / kg
1177 Ft/kg