Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

Ballószögben élünk három gyermekünkkel. 2002 óta méhészkedünk. 3 méhcsaláddal kezdtük nagy lelkesedéssel, azóta 200-250 családra fejlesztettük fel az állományunkat. Rakodó rendszerü kaptárakkal méhészkedünk, a munkálatok jelentős részét alapvetően ketten végezzük, de már a gyermekeink is besegítenek ... (tovább)
Bencsik József és Nagy Judit biogazdálkodóként , 2011 óta foglalkozunk bio gyümölcs, szőlő és lucerna termesztéssel, több mint 40 hektáron. Elkezdtük a bio minősítésű feldolgozott termékek és borok készítését is, Első termékünk a bio szőlőlé, hamarosan jönnek újabb termékek is ! A cserkeszőlői talaj ... (tovább)
Szentkirályon található területen, kíméletes módon termelek, ugyanis fontos számomra, hogy jószívvel adhassam terményeim a család minden tagjának.
NAGY ERVINNÉ ZSUZSA VAGYOK, A 100%-BAN BIO HOMOKTÖVIS TERMÉKEK ELSŐ MAGYARORSZÁGI GYÁRTÓJA Főbb tevékenységeim: bio homoktövis termesztése valamint termékek gyártása kis- és nagykereskedelem 1991 óta orosz gyógyítókkal dolgoztam együtt és tőlük hallottam először a homoktövis gyógyító hatásairó ... (tovább)
Sziasztok, Baunhakl- Forgács Barbara vagyok a Borbolya megálmodója. 6 éve foglalkozom zöldségkérmek készítésével. Először hobbiból kezdtem el a különböző ízvilágokat kitalálni, majd a kislányom születésével megváltoztak ezek a dolgok. Akkor elkezdtem még jobban az egészséges életmódra fókuszálni. A ... (tovább)
Családi gazdaságunk több mint 15 éve gazdálkodik, meggy és homoktövis termesztéssel foglalkozunk. A nagy mennyiségű C-vitamint tartalmazó, immunerősítésre kiváló homoktövisből: ivólevet, homoktövis velőt nyersen, natúr és mézes változatban,héj és mag őrleményt, homoktövis levelet teának állítunk elő ... (tovább)
Tiszaalpáron a Holtág partján igyekszünk a természettel összhangban élni, és ökologikus módon zöldségeket és gyümölcsöt termelni. A szezon elején leveles zöldségekkel készülünk, aztán jön majd a sokféle színű és formájú ízletes szabadföldi paradicsom, cukkini, zöldbab, miegymás, ősszel pedig a nálun ... (tovább)
Mezőgazdasággal foglalkozó családba születtem, az anyaföld szeretetével nőttem fel és tanulmányaimat is ezirányban folytattam, majd egész életem a mezőgazdaságban telt. Felgyői gazdaságomban a kezdetektől fogva törekedtem a vegyszerhasználat kerülésére, majd az országban az elsők között szereztem bi ... (tovább)
Fekete Imre vagyok, többek közt fiatal őstermelő. Nagy örömmel kínálom családi birtokunkon termett vegyszermentes diónkat.
Alig 1,5 éve költöztünk férjemmel Ballószögre egy 3,5 ha-os tanyára. Évekig terveztük a "kivonulást" a fővárosból, egy csendes, félreeső helyre, azonban álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ekkora fába vágjuk a fejszénket. Szerelem volt első látásra, ebben a tanyában láttuk a lehetőséget jó adottsága ... (tovább)
Egy magas minőségű, biodinamikus alma értékesítését segítjük a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Jánkmajtisi gazda piacra jutását segítve. Miután ennek a terméknek nincs a térségben konkurenciája, a kecskeméti lakosok számára is szeretnénk lehetőséget biztosítani ennek a terméknek a fogyasztására. A tá ... (tovább)
Laci és Ingrid élelmiszer gazdasága: Ingrid mezőgazdasági szakközépiskolát végzett, majd egy nagy kitérővel zöldség-gyümölcs külkereskedő lett, amit a mai napig, közel tizenöt esztendeje folytat töretlen lelkesedéssel. Laci paraszti gyökerekkel rendelkező családba született, és a középiskola befej ... (tovább)
Csonka Miklósné Márti vagyok, én és családom a nyolcvanas évek második felétől foglalkozunk mezőgazdasággal. A termesztés során a műtrágyát teljes mértékben mellőzzük, egyéb szereket csak a gyümölcsök védelmét szolgáló szükséges mértékig alkamazunk. A kezdeti szőlőtermelésből és gyümölcstermesztésbő ... (tovább)
Link János vagyok, 65 éves, és újra tele energiával, az ültetvényen végzett mindennapos munka sok erőt ad. Minden nap már hajnalban kezdem a munkát és a napfelkeltét a növények között köszöntöm. Szabadföldön termesztem a kivit, nem fóliában vagy üvegházban. A mi éghajlatunk remekül megfelel ennek a ... (tovább)
Homokhátság buckái között megbúvó nap sárga tanya várja a fáradt vándorokat már évtizedek óta a Kecskemétet és Lajosmizsét összekötő só hordó út mentén. Balról a Talfája csatornában csordogáló víz, jobbról pedig akácos erdő határolta a régi kúriát. Az épület a helyi kis tanyák központja volt, azaz a ... (tovább)
Lakó András vagyok, második generációs méhész. Egy Kecskemét közeli tanyán élek feleségemmel és két fiammal, ahol saját gazdaságunkban „polgári” foglalkozásunk mellett méhészkedünk kizárólag VEGYSZERMENTES méhtartással. Egész évben kb 30 méhcsaláddal dolgozunk, vándorméhészkedéssel is bővítettük a ... (tovább)
Gyümölcskertész mesterségem szüleimtől és a nagyszüleimtől örököltem. 1995-től, kertészeti diplomám megszerzése után a gyümölcstermesztésben - az akkor még ritkaságszáma menő - természetes módszereket választottam. Talfáján lévő gyümölcsösünkben azóta is ebben a szellemben gondozzuk a fáinkat. Szezo ... (tovább)
Elöljáróban annyit, miért Lievito? Régóta álmom egy műhely. A lányom is tudta. Anyák napjára kaptam egy logót és ezt a nevet. Jelentése kovász. A legősibb kelesztőanyag, egy élő anyag. Liszt, víz, és só + kultúra, meleg és idő : kovászos kenyér. Mindig fontos volt az életemben a tudatos táplálkozás. ... (tovább)
A mikrozöldek természetes multivitaminok, finomak, szépek, tele élettel és tápanyagokkal. Minket is ez fogott meg, és ezért kezdtünk mikrozöld termesztésbe. Nagy öröm hozzájárulni az emberek egészségéhez, jó közérzetéhez az általunk nevelt mini salátafélékkel! A kezdetektől fontosnak éreztük, hogy a ... (tovább)
Cegléden, az Ugyer-nak nevezett tanyás külterületen élünk, 5 ha-on gazdálkodunk. A Gerje, mint élő víz van hozzánk legközelebb, de a Tisza is max 30 km. Kizárólag hagyományosan előállított termékeim vannak, vagyis fólia, vegyszer, műtrágya és tartósítószer mentes: 1. Kert: minden, ami egy normál ker ... (tovább)
Tanyasi körülmények között nevelt és saját feldolgozású tradicionális magyar ételeket készítünk bio minőségben. Hagyományos tartás, hagyományos feldolgozás, hagyományos ízek, mindenféle adalékanyag és tartósítószer nélkül. Pont úgy, mint 50-100 évvel ezelőtt.
A Pearli - Mosható Megoldások Mindenkinek, a környezettudatosság jegyében született, különböző mindennapi használatban levő eldobható termékek megfelelőjét hivatott kiváltani, kényelmes, megbízható és költséghatékony formában a legjobb minőségű és funkciójú alapanyagokból! Találsz nálam mindent 0-12 ... (tovább)
Grónai Petra vagyok, kistermelőként tevékenykedő ifjú pék lány, mindössze 24 éve koptatom földünk életető talaját. Gyerek korom óta sütök-főzök, illetve agrármérnökként kézenfekvő és egyértelmű lépés volt, hogy kistermelőként fogok bele a kovászolt pékáruk készítésébe. A saját lisztünk felhasználásá ... (tovább)
A Pilze-Nagy Kft Kecskeméten, Talfája tanyán egy 10 hektáros majorban található. A Pilze-Nagy Kft már közel 30 éve azon dolgozik, hogy minőségi, friss laskagombával lássa el a fogyasztókat. Ma már a friss laskagomba mellett gombapástétomokat és készítünk 6 féle ízben, amelyek immár elérhetőek a Kecs ... (tovább)
Lorem ipsum dolor sit amet "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit i ... (tovább)
2021 nyarán költöztem Lajosmizsére, egy kis ékszerdobozba, ahol jelenleg a Diadém Műhelyben lekvárokat, szörpöket, szendvicskrémeket készítek. Közeli tervben van egy gyógynövénykert kialakítása. Kapcsolt vállalkozásomban mézeskalácsokat készítek és hennázom.
20 hektáron gazdálkodunk bio módon közel a Körös parthoz, ezáltal a területeink öntözhetőek. Próbálok törekedni, hogy diverzebben termeljünk és mindig kísérletezek új fajtákkal, ezentúl pedig saját vetőmag előállítással is foglalkozom. 
Méhészkedek-kertészkedek Mottóm: Úgy és annyit vegyszerezek csak, hogy az unokáim a fáról ehessék a gyümölcsöt.
Szeretettel és sok-sok finomsággal érkezünk a Közösségbe. Lajosmizsei tanyánkon élünk és gazdálkodunk, több, mint 4 hektáron, vegyszermentesen, hagyományos műveléssel.  Termékeinket 2016 óta megtalálhatjátok a Spájz-ban.  A szezonális zöldségeket, gyümölcsöket a lehető legvátozatosabban igyekszünk m ... (tovább)
Termékeink 100 % natur környezettudatos szemléletünk és életmódunk köré épültek. Nagy tisztaságú növényi zsírokból olajokból készülnek. Színezéket illatanyagokat egyéb káros anyagokat nem használunk. Hagyományos főzött eljárással, a lehető legkevesebb összetevőből, készülnek kozmetikumaink. Terméke ... (tovább)
2013 óta élünk Szarkási tanyánkon párommal és a fiunkal. 4 éve tejelő Jersey tehenek tartásával foglalkozunk és az ő tejükből készítünk tejtermékeket. Termékeink adalékanyag mentesek, hagyományos technikával készült kézműves termékek.
Először is engedjétek meg, hogy az elejéről kezdjem. Saját állományból származó tejből készítjük a termékeinket. A takarmányozás során nem használunk tápot, hormont és antibiotikumot. Gyógyszert, ha kell adunk, olyankor a tejet nem használjuk fel. A teheneink nagy legelőn bóklásznak, sokat mozognak, ... (tovább)
Lajosmizsei birtokunkon 1989 óta foglalkozunk kertészettel, kezdetben dísznövényeket, aztán szamócát kezdtünk termeszteni és 2013-ban vágtunk bele a meyer citrom termesztésébe. Az ültetvény egy 1 hektáros területen, fűtött fóliákban található. 
Újrajó - Méhviaszos élelmiszer csomagoló kendő A kendő tökéletesen alkalmazható élelmiszerek tárolására, és azok frissen tartására, mivel a méhviasz egy 100%-ban természetes, vízlepergető és baktériumölő hatású anyag. Egy igazi hulladékmentes megoldás, teljes egészében természetes. Lebomló alternat ... (tovább)
Egészséges édességek gyártása gyógynövények felhasználásával, bio minőségben! Hogyan tudjuk a gyógynövények hatóanyagait csokiban hasznosítani? Erre kerestük a választ, amikor szakemberek segítségével megkezdtük a fejlesztést. Orvos, dietetikus, élelmiszer mérnök segíti munkánkat a minőségi termékek ... (tovább)
Venyige tanya Családi gazdaság, Orgoványon található, melynek az az egyik különlegessége, hogy dédnagyapám hozta létre.1918-ban épült a tanya első épülete és pár éven belül a többi épület, melyeket igyekszünk eredeti állapotban őrizni. A tanya körül található a birtok, összesen 26 ha, melyből 22 ha ... (tovább)